Translate

Tuesday 19 June 2007

Suazo vo Milan - Oficijalno

Moram da priznaam, deka sum iznenaden i zatecen, no ne i nezadovolen. Iako Suazo na golemo se povrzuvase so Inter, duri procitav i deka gi pominal lekarskite pregledi kaj plavo-crnite komsii, izgleda deka vo posleden moment svatil deka crveno-crnata boja mnogu podobro mu prilega. I pravilen izbor napravil. Se gleda koj znae da poznae golem klub.
David Suazo ima 27 godini i e od Honduras. Dosega go nosese dresot na Cagliari i e eden od podobrite napagjaci vo Serie A i meta na golemite klubovi od Italija. Sezonava postigna 14 gola za Cagliari vo borbata za opstanok i bese povrzuvan so transfer vo Inter uste pred krajot na sezonata. Dodeka Milan svoeto vnimanie go imase nasoceno kon Eto'o, malku koj ocekuvase vakov presvrt na rabotite. Grom od vedro nebo. I na oficijalniot sajt na Milan pisuva samo deka Suazo ke go nosi dresot na Milan, a nema nikakvi informacii za cenata na transferot, koja verojatno ke bide obelodeneta denovive. Za sega mozam da kazam deka zemavme dobar napagjac, veke dokazan vo Italija i so golem potencijal i najbitno... ima 27 godini :) Spored toa kako go ostvarivme prviot transfer, za ocekuvanje e da vidime uste nekoe iznenaduvanje od upravata na klubot. A ako se zeme predvid deka lani Inter na slicen nacin go lapna Ibrahimovic od pred nos na Milan, togas moze vaka da gi postavam rabotite: Milan - Inter: 1-1 :)

16 comments:

banissimo said...

Pa da bidam iskren jas bi bil na vase mesto i zatecen i iznenaden, no sekako i NEzadovolen. Nema potreba od takvi neprovereni igraci da pravime zvezdi, pa uste i so cel pamet, i pokraj golemoto rivalstvo, da se osmelite toj nekoj si bananoberac da go sporeduvate i duri izednacuvate so Ibrahimovic... Mnogu smelo, ma kako smelo, sepak bi kazal dokaz na neobjektivnost, pa duri i mal amaterizam na izvestuvanjeto.
Sepak za kraj bi kazal, vidno ja podmladuvate ekipata... mislam covek so 27 god. e sigurno vo vasata "gerijatrija" od igraci, kako doprva rodeno bebe.
Ostanuva samo zal za eden covek po imeto Kaka, koj mozebi i ke go napusti vasiot cenet i sakan klub, pa tek togas ke uspeete vo "podmladuvanjeto" na vasiot sostav...
Od Eto'o do Suazo, e da, toa e navistina uspesna transfer politika i "patka" za ostanatite. Ne namestivte site :)))...

The Last Mohican said...

Nikoj ne pravi zvezda od Suazo, a uste pomalku go sporeduva ili izednacuva so Ibrahimovic, mislam deka nema potreba od takvi izbrzani izjavi. Sporedbata se odnesuva samo na nacionot na koj sto e potpisan igracot, a sekoja vest povrzana so Milan zasluzuva da se najde na stranicite na ovoj blog i taka ke bide i ponatamu. Dali bil bananoberac ili superzvezda ne pravi golema razlika.
Tuku mnogu ostra kritika stiga od nekoj sto i sam ima mnogu problemi okolu svojot tim i koj po cetrigodisen post osvoil titula, pa sega gi nakostresi bockite :) A da ne zaboravime deka "gerijatrijata" pred nepoln mesec stana evropski sampion, pa zatoa zasluzuva malku poveke pocit... A sto se odnesuva do Kaka... Depeche Mode imaat soodvetna pesna za ovaa prilika... Dream On :)

Anonymous said...

:))))))
mnogu mi se sviga posledanta recenica.

Anonymous said...

Kako i da e, mozebi dojde do malo nedorazbiranje :), nie i ocekuvame sekoja vest povrzana so Vasiot klub da bide objavena, taka ke moze i da ja komentirame. Ete, deneska mozese da se procita deka i "izgubeniot" sin (citaj Sheva) e mozebi na pat da se vrati, no isto taka i Emerson od Real. Bravo momci, vidno podmladuvanje na ekipata, navistina vonseriski "talenti".
Okolu Vasata sporedba za nacinot na koj sto bil napraven transferot: pa dali e ova "ozbilen" ili "spekulantski" blog. Za igraci od toj profil, a gi ima poveke, sekogas se zainteresirani i pred potpisuvanje najmalku 5 kluba. Iskreno, ne znam dali toa treba tolku da se sfaka licno i da se izdvojuva eden od taa "petorka", vo slucajov Vasiot najdrag neprijatel. Kako i da e, bas im pokazavte i vrativte milo za drago. Pretpostavuvam deka im e mnogu tesko i deka imaat nesonica, kako i deka se isplaseni od Vasata transfer-politika, a bogami i ne samo tie :)))....
Komentarot za "mojot" tim... pa ete, po samo "cetirigodisen" post se vrativme na stazite na uspehot. Pa zamislete kolku sme samo golemi koga cel svet, a i posiroko, samo so toa se zanimavase: so najdolgiot post (4!?) vo nasata istorija :)), da ne potsetuvam deka stotuku se proslavi 30-ta titula vo domasno prvenstvo. Vie Italijanite najdobro znaete sto toa znaci, a deka ste po moda i kreiranjeto, slobodno napravete ni ja novata kolekcija na dresovi so site zvezdicki, da broite znaete valjda, mada e i toa mozebi momentalno premnogu za vas :))...
Za osvoenata LS zasluzuvate sekoja cestitka i taka i e... nie sme sepak ljubiteli na fudbalot i znaeme da go cenime kvalitetot i uspehot. Golemiot znae sekogas da cestita, vprocem i samiot znae sto znaci toa...
A tvoreckiot opus na isto taka edna golema grupa e prilicno golem, a toa ja vklucuva i pesnata "Just Can't Get Enough"... a bidejki e pesnata prilicno i vo denesno vreme aktuelna (se koristi i vo reklami na tv), a i tie/vie sto dobro ne poznavate, znaete deka vo sekoj pogled najdobro ne otslikuva "nas"...

Anonymous said...

Imam mala zabeleska do avtorot na tekstot...imeno komentarot ne se odnesuva na tekstot, tuku na ureduvackata politika na blogot!

Sto se odensuva do Oscar David Velasquez, ne e lesno da se pretpostavi, deckoto e brz, jak, dobro se dvizi, eden na eden, ali treba i da znaete deka povekjeto od tie 14 golovi gi dade od penal (8 ili duri 9).

Moram da priznaam deka uzivav, do sega, na ovoj blog, bez razlika sto sum navivac na druga ekipa.

Avotorot i fanovite se posveteni i ne treba da mu dozvolat na nekoj "zaguben" da si raskazuva za svojot klub i svoite zelbi. Ako saka, neka si otvori blog ili sajt pa neka jade burek za negoviot klub. Ili neka posetuva sajtovi za muzika i lirika, bi mu preporacal eden dva..ako saka i krojac ke mu preporucam, se znam so angelkovski moze ke im gi skroi po merka i taka..

Unknown said...

Bez komentari za nasata gerijtrija so koja nie po 7 pat ja osvoivme CL molam .
Za titulata so ja osvojvte pak bese zamesan eden coek koj bebeskite cekori gi napraj vo Milan,zato trebit da bidis blagodaren za se sso nie go naucivme . . .
a za nasata politka ic da ne se sekiras vo 5 g 3 finalinja,da ne vi se titulite od pred iljada godini neznam kolku tituli ke imavte . .
sso se odnesuva do Suazo
odlicen poteg
1.Nemat da ima problem da se adaptira na zemjata ostanuva vo Italija .dobro mu e poznato calcioto .
2. Razlicen profil na igrac od Ronaldo so ni odgovara vo celost .
3. Nema da se zalit ako dremit na klupa ,zs ke igrat vo citaj evropskiot prvak...

I migliori anni nella nostra vitta

The Last Mohican said...

uf breee.... denes malku bev vo moznost da pratam sto se slucuva na blogot. Gledam se razvila interesna diskusija i iako so zadocnuvanje, ke moram i jas da se uklucam. OK, first things first.
Najprvo bi sakal da mu repliciram na Banissimo i negovite komentari za ozbilnosta ili spekulantnosta na blogot. Vo princip ne sakam spekulacii vo nikakva forma, ma kolku interesno i primamlivo tie da zvucat. Kako rezultat na toa se trudam da objavuvam isklucivo informacii, koi imaat svoja potkrepa na oficijalniot sajt na Milan. A spomenatite primeri so Sheva i Emerson... e toa se veke spekulacii, iako ne bi me iznenadilo vtoriov da go vidam vo Milan (se nadevam nema). Tokmu vrakjanjeto na Sheva vo Milan e "patka" za da se citaat tracerski sajtovi kako tribal football, koi imaat koeficient na verodostojnost edvaj 5%. A da ne zboram deka Kaka dosega 36 pati otide do Madrid i nazad i toa sekoj pat razlicno, ednas so tatko mu, drug pat so agentot, tret pat kako turista i taka nataka. E toa moj Banissimo, veruvam i ti veke sigurno znaes, se spekulacii i ke ostanat se do nivno oficijaliziranje od nekoj relevanten subjekt, kako na primer oficijalen sajt na klub i sl.
Druga rabota za nasiot "najdrag neprijatel" - nikomu ne sme vratile milo za drago i nema sto da vrakjame, Ibrahimovic donese odluka da odi vo Inter i tuka zavrsuva prikaznata. Sekoj igrac ima sopstveno pravo na izbor i toa e presudno. I da nema zabuni. "Nasiot najdrag neprijatel" - nikogas ne sum gi narekol Inter neprijateli, a uste pomalku najdragi:) Rivali bi bilo najsoodvetno:)
Treta rabota, najtrofejni ste i nikoj toa ne moze da vi go ospori, ama pak toa ne e pricina da komentiras so izvesna doza na cinizam i potsmev. Zosto znam deka si upaten vo statistikata i sam znaes deka poveketo od trofeite na Real se osvoeni pred mnoooooooogu godini, da ne kazam vo vreme koga dedo mi pratel fudbal. Jas poveke bi se zadrzal na segasnosta, na dobata koga od koga jas pratam fudbal, a momentalnata statistika vika deka AC Milan e najuspesen klub vo poslednite dvaeset godini. I toa pazi posledniot trofej go osvajame so "gerijatrija" dodeka mladite puleni na Real edvaj ja iscedija titulata vo posledno kolo, a toa deka cel svet so toa se zanimaval... Vo situacija koga site drugi prvenstva bea zavrseni, a borbata za titulata vo Spanija vo tek, da moze da se kaze deka donekade drzi, ama samo zatoa sto nemase drug fudbal:) Pa nema valjda lugeto da gledaat Roland Garros:) I daj molim te so modata i zvezdickite... e tuka se slagam so
Pavel, moze Angelkovski da vi gi skroi po merka :)

E sega za Pavel... Ogromno zadovlstvo mi pricinuva toa sto procitav deka uzivas vo mojot blog. Mnogu malku komentari ima na blogov, taka da ponekogas se prasuvam dali voopsto cita nekoj sto pisuvam :) Inace od samoto postoenje na blogot jas se trudam da privlecam sto e mozno poveke ljubiteli na fudbalot, bez razlika na toa dali se navivaci na Milan ili na drugi klubovi. Isto taka sakam koga luge pisuvaat komentari i gi ohrabruvam site diskusii, se dodeka se vo ramki na pristojna komunikacija... Se dodeka nema licni navredi, pcovki i drugi pogrdni zborovi nemam nisto protiv toa da pisuvaat navivaci na drugi klubovi. Znaci idejata mi e blogot da bide otvoreno mesto kade sto ke moze da se diskutira slobodno. A mislenjata i izjavite na navivaci od drugi klubovi moze samo da bidat motiv plus za razgoruvanje na diskusiite.

Se nadevam ne propustiv nesto... :)

Anonymous said...

Dobar den povtorno momci :)...
Eve ke se obidam i jas da repliciram na vasite komentari hronoloski, no samo tamu kade za takvo nesto i postoi odreden smisol...
Za Pavel: Ocigledno ne ti se jasni nekoi raboti, pa pred i da dades nekoj komentar na smetka na drugiot, bi ti preporacal hronoloski da gi procitas prethodnite komentari. Site komentari vo koi i bese vklucen "klubot za koj navivam" bea dadeni kako odgovor na "urednikot" na ovoj blog, vklucuvajki go i toj nareci go "muzickiot".
Siguren sum deka i samiot urednik, kako i navivacite na Milan, ne bi sakale komentarite i posetenosta na blogot da bide ogranicena samo na istomislenicite.
Za komentarot vo vrska so igracot si apsolutno vo pravo, ete, jas go ispustiv toj podatok :)...
Kako i da e, generalno imas elementarno nerazbiranje za funkcijata na eden vakov blog, kako i za samite komentari pod objavenite tekstovi...
Za the last mohican (i delumno mircono):
Sto se odnesuva do mene nema problem, no dokolku ostaneme samo na oficijalni informacii i se izbegnat bilo kakvi spekulacii, osobeno vo tekstovite objaveni okolu novite transferi, mislam deka najmnogu ke trpi samata rubrika na komentarite. Mislam deka tokmu toa, kako i samite provokacii se neodminliv del na samite komentari. Celta e zabavata, normalno izdrzana i argumentirana, pa samo taka i mozete da ocekuvate posetenost i komentari od fanovite na drugite timovi.
Za "drugata rabota"... mislam dali "rivali" e posoodvetno od "najdragi neprijateli" e isto kako kobi bi kazal, spored mene "vtora rabota" mi zvuci posoodvetno od "druga rabota" :)... taka da nema potreba od takvi nesta. A okolu Ibra i "zavrsenata" prica, pa tokmu Ti bese toj sto oficijalno objavi 1:1 :)). Ete kolku e toa za Vas zavrseno...
Za sledenjeto na Real, koga nemalo drugo sto... haha, pa ne sum jas toj, tuku site svetski sportski meduimi koi se zanimavaa so "postot" na Real poveke od edna godina. Ke potsetam, postot od 3 god. bese do sega rekorden. Tokmu od togas pocnaa i diskusiite na taa tema.
Za statistikata, pa smesni ste momci. Kako prvo statistikata i postoi radi toa, svetot ne pocnal od vcera, isto kako i igranjeto fudbal. Za toa kolku ste uspesni nema zbor. Ste. Megutoa, od komentari od tipot na najuspesni vo poslednite 20 god. povtorno nema potreba. Toa e tolku smesno :)))... Pa ako sakate i taka da gledame, dali ima pouspesen od Real vo poslednite 10 (vprocem 9) god. i negovite 3 osvoeni LS :)!!!(ucestvata vo finalinjata ne gi komentiram, eden Juventus ima 9, no samo 2 osvoeni tituli)
I za kraj, batalete go Angelkovski. Na nas ni treba samo vrven kvalitet. A tuka "Vie" italijanite, kako i vo pravenjeto pica ste bez konkurencija. Cesen zbor :)) Pozdrav...

Geordie said...

Eve posto sum tuka u zizata na nastanite, i jas da se javam so eden mal komentar. Prvo bi go pofalil vo golema mera avtorot na blogot za trudot sto go vlozuva, za otvorenosta i demokratskite maniri kako i za nacinot na vodenjeto. I koga nema feed back od posetiteli on si raboti vredno, si go sledi timot i gi informira site onie sto nesto sakaat da vidat, cujat ili doznaat. Da barem ima povekje takvi kako nego, i blogovite bi bile pokvalitetni i diskusiite bi bile pokonstruktivni i poobrazovani.
Sto se odnesuva do banissimo i negovite komentari, postojat raboti so koi se slagam i so koi ne se slagam, sto e normalno i za ocekuvanje. No mora da potenciram deka se naogja vo edna nezavidna pozicija kako navivac na Real. Napagjan e od site strani, sto zaradi neuspesite (vtoro mesto u liga i polufinale LS za Real se vodat kako neuspesi) od strana na ogromna populacija navivaci na drugi timovi koi se na edno ramniste pod Real, sto zaradi izborot na klub za kogo ke naviva (najtrofeen, najgolem, najpoznat, pa i naj mainstream), sto dava plodno tlo za napad od site strani i so site oruzja. Od druga strana, koga Real postignuva uspesi, tie se omalovazuvaat so komentari od tipot najpoznat klub se, najbogat klub se, i Dzoni i Rape da go vodat ke osvojat nesto (bez nikakva namera da se omalovazuva takticko-tehnickoto znaenje i iskustvo na poznatiot dvoec fudbalski poznavaci) i sl. Zatoa ne bi mu komentiral nitu edno glediste, bas poradi faktot sto agresivniot pristap e edinstven nacin da se branis efektivno od tolkavi napadi. Ipak ne e lesno da se bide navivac na Real. Ok, mozda bi go kritikuval rasistickiot priod no toa ke mora da go prifatite razberete, sepak e izgraduvan kako licnost vo edna sredina malku porazlicna od nasata, t.e UBER ALLES. Duri bi napomenal deka negovite komentari se korisni i pozitivni, bidejkji se direktni, "in you face" sto bi rekle nasite komentatori na NBA, iskreni i nenasminkani. A toa ovozmozuva direktni i konstruktivni diskusii, i preispituvanje na stavovite, kako svoi taka i tugji.
I za kraj, mal osvrt kon eden lik koj se javuva pod imeto Pavel. Ako vekje nemoze da bide kreativen i konstruktiven i da ja podigne diskusijata na edno povisoko nivo, barem neka gi postedi blogerite od obidite na spustanje i ismejuvanje vo svojot Ceski ili Slovacki stil, koi se vo rangot na eden sekojdneven razgovor megju trojca bivsi fudbaleri, eden golman i eden Zeko u Trampolina u sabota predpladne.

Anonymous said...

Dragi navivaci na milan, dragi blogeri, tocno e deka nekoj od prisutnite, (...issimo,
ne znam dali e toa sladoled ili nesto drugo?) nema elementarni poznavanja za nekoi raboti.

Imeno, jas koga pristapuvam na sajtov/blogov ukucavam na tastatura MILANFANSMKD (moze da se
pogledne u recnik znacenjeto na ovaa kovanica), spremen sum da ponudam i recnik, zatoa i u
svetot postojat razno-razni blogovi. Namenata e da se komentiraat, diskutiraat, uspesite,
neuspesite, formata, igracite , upravata i navivacite na eden klub.

Za ostanatite fudbalski muabeti, spekulacii itn. postojat institucii kako:u maalo na klupi, na fontana u park, na trokut, na plocnik i pred zgrada i tie pocnuvaat
kaj sedum-sedum ipol (posle vestite) drag kremissimo.

p.s. Pozdrav do Toons fanot, za tie koj slabo znaat za fudbalot da kazam deka toa se ziteli
i navivaci na Njukasl Junajted.

Anonymous said...

Jas sega duri uvidov deka prijatelot na koj mu isprativ topli pozdravi me ima potfateno i mene!! Iznenaden sum, bidejki gledam deka ima poznavanja od problmatikata, no deka ne se na vistinsko mesto!! Tie raboti se rascistuvaat na drugo mesto a ne na blogot na sosema drug fudbalski klub.

Ke se prasate zasto? Od prosta pricina sto me b..i k.r kako e da se bide navivac na eden fudbalski klub koj godinava po svojata igra ne vleze na mapata na fudbalska evropa, gledanosta e namalena za 30% do 70% posto!

Znam deka tie navivaci se borat za vozduh i probuvaat da bidat primeteni od tipot "sefe moze i jas, osvoiveme titula" daj spomnete ne i nas, non-stop samo zborite za milan, manyoo, barsa, lion, chelski i .. juve!!!

Spomenatite faci ne gi poznavam, drag geordie, a za da uvidis deka ne si u pravo prisetise na samo eden velikan kako Frantisek Jez!

Mislam deka dovolno kazav!

Anonymous said...

malce mi e tapa bidejki kasno vleguvam vo komentiranjeto na ORIGINALNIOT post od strana na mohikanecot :)! Znaci vaka, citajki gi site 12 komentarim nemozam a da ne zameram deka se prepucavate za nesto sto nema vrska so prvite dva komentara, eden po drug se uklucuvate i si se buckate palitre zarite itn. u princip toa e i ubavinata na vakvite sajtovi, megutoa nema nisto simpaticno vo vreganje od tipot ovoj ili onoj igral vamu ili tanmu a posebno od navivaci na ekipi koi se aktuelni na fudbalskata mapa poslednive 5 godini ( malce e tesko e da ve pratam koj za kogo naviva vo site ligi imate po eden klub)!!!!!! Mal sovet za Pavel Klupite se OUT mnogu odamna :) da ne bidam gresno svaten, taa institucija si ja pocituvam mnogu megutoa na ovoj sajt se izbegnuva eden mnogu biden sindrom strucno poznat pod imeto (najglasniot SEKOGAS e vo pravo) a toa sto banissimo ili nekoj drug dava komentari za drug klub e OK sto se mene tice a kako sto mozev da procitam ne mu smeta ni na sopstvenikot na blogot, taka da svoeto mislenje e dovolno da se kaze ednas a ne vo sekoja poraka koja e ostavena! Sega da se navratam na Suazo i sl. koga se otvara blogot naslovot glasi Suazo.... OFICIJALNO. Ako e taka zosto vednas sledi prasanjeto okolu cenata! Pa fala bogu nema cena i nisto detalno koga samiot igrac nema pojma sto se desava, na sopstvenikot na Kaljari mu teknalo deka sega saka da go prodade na milan i taka bi. Samiot agent denes ima izjava deka se sretnal so luge od milan i duri sega ke mu gi soopsti na Suazo uslovite itn. Deckoto ima projdeno lekarski vo inter, Morati imase izjava deka imaat dogovor so nego no ako e toa tocno togas sledi kazna i za klubot i za igracot (da ne navlagam udetali) Igracot e dobar megutoa se somnevam deka bilo koj od NAS go ima gledano i prateno vo kontinuitet, pa zatoa site pofalbi se bazirani na kritiki i oceni od strana na sajtovite koi gi posetuvame, da ostavime da projde vreme pa da vidime kakov igrac e, bez razlika za koj klub ke nastapuva. Na kraj da samo da ve potsetam sto se slucuvase lani. Dodeka milan go igrase revans natprevarot protiv C.Z. Inter fino lepo si pobrzaa i potpisaa so igracot kogo vo toj moment go BARAA najmalce 4 kluba, ne samo Milan, a toa deka sega e 1-1 ili e 599-546,07 e cista glupost. Sorry ama MNOOOOOOOOOOOOGU nisko i nedostojno za eden Milan :))) POZDRAV

Anonymous said...

P.S
Za real svaka cast, ali stvarno bese gledan posto se drugo e zavrseno :))))))))))))))))))))

Unknown said...

Vidite neam nisso protiv raspraviite na blogot koi da bidam iskren ne vodat nikade am aj interesni se da se procitet . . . ona so ne mi se svigjat e so ne se pridrzavet ljugjeto na topicot na postot.primer so imat sea vrska Suazo so Real Madrid ili pak Toons . . .
znjate dragi moi imat edna izreka koj glasi koj ne se razbirat vo fudbal navivat za Real ,Man Yoo ,Juve . . .
kolku e tocna ostavam na vas

Anonymous said...

Eve konecno da najdam i jas malku vreme i da odgovoram na licnite prozivkite na edna osoba koja poveke od ocigledno e zagubena vo nekoj negov svet. Od kade gi vlece frustraciite i na sto se dolzat tie, verojatno samo taa znae. Najverojatno veke od samoto detstvo. Izoliranosta i ne prifakanjeto na samata osoba vo celina znaat da ostavat takvi posledici. Verojatno od tamu i poteknuva "isklucitelnoto" poznavanje za lokaciite kade sto sekogas se se znae, se bara smisolot na zivotot, se cekaat vonzemjanite, a so niv bogami i devojkite - kako mislovna imenka.
Ona sto i najmnogu iznenaduva e recnikot so koj sto se koristi taa ista osoba. Zalutana i zagubena vo svojot nebulozen svet, se obiduva ocajnicki da izleze od svojot Matrix. Ke pomognevme... no samata e kriva sto nema da bide taka. Vremeto i istece i sega konecno treba se preseli tamu kade sto i e i mesto: na klupata za rezervi, so sladoledot vo race, i so diskusija za globalnoto zatopluvanje i novata vnatresno-politicka situacija...

Geordie, daleku sum jas od bilo kakov rasizam. Dokolku se posluziv so takov izraz, vo ovaa prilika se izvinuvam za toa. Verojatno bese napisano vo afekt i na brzina. A za ostanatoto, pa sigurno bi imal bitni nesta da dodadam, no mozebi vo nekoja druga prilika i na drugo mesto. Ne deka ne si vo pravo...

Mirkono, sekoja cest na korektnite komentari. Deka ne se soglasuvam so niv, e najmalku bitno...
Vo vrska so posledniot: malku e smesno da se mavas so svoj kamen po glava. Bidejki verojtano se smetas za osoba koja go "razbira" fudbalot, smesno e "tvojot" klub po bilo koja osnova da go isklucis od krugot na "golemite", bez razlika sto smetam deka samiot komentar e totalno glup. Bez licna navreda, neli, sepak se rabotese za citat od tvoja strana, za ona sto kazuvale...

I za kraj Whoknowswho, ne donesuvaj pogresni zakluchoci vodejki se od licno iskustvo ;). Vasa (ne)gledanost i (ne)popularnost, vodena od golemite uspesi i prekrasna igra koja sto ja pokazuvate od vremeto koga bese mal, zadrzete ja samo za sebe...

The Last Mohican said...

ok, moram sega pak da se zamesam malce, posto mislam deka ovaa diskusija otide mnogu nastrana od toa kako pocna. Otide vo megjusebni prepukuvanja i se pretvori vo licna vojna na nekoi od posetitelite na blogot. Znaci, gi pocituvam site mislenja i stavovi ama sepak mislam deka nema potreba da se razgoruvaat strastite do toj stepen, a uste pomalku sakam da dojde do licni navredi. site sme nie navivaci na nekoj klub, bilo da e toa real, milan, newcastle, inter... i site nosime tendencija da si go branime klubot za koj sto navivame, nekogas objektivno, nekogas pristrasno. Isto taka i seirdziski komentar upaten na adresa na nekoj drug klub ne e nepoznata rabota, ama se e toa vo ramki na megjusebno peckanje i zezanje. Nekoi od komentarite sto gi procitav ja preminuvaat taa granica i moram da reagiram da se zadrzi nivoto na komentiranje.