Translate

Sunday 6 April 2008

ЕКСКЛУЗИВНО!!!

ДРАГИ ФАНОВИ НА ACMILAN ВО МАКЕДОНИЈА ВЕ ПОВИКУВАМЕ ДА СЕ ПРИКЛУЧИТЕ КОН:

ИНИЦИЈАТИВА



За формирање на официјален фан клуб на AC MILAN во Македонија. Како долгогодишни фанoви на Милан, чуствувавме потреба, а и обврска да повикаме на формирање на фан клуб во нашата земја! Знаеме дека има многу жестоки фанови на Милан кај нас, и затоа мислиме дека идејата за формирање на фан клуб ќе биде масовно подржана.

Идејата е стара, и верувамe дека многумина од вас ја имале истата идеjа, но време
е да го направиме првиот чекор кон формирање на Официјален Фан Клуб. Активностите на Фан клубот ќе бидат следниве:

- Дружење меѓу сите фанови на AC MILAN во Македонија
.

- Следење на натпревари
на AC MILAN од Сериа А и Лигата на Шампиони заедно на место кое подоцна ќе биде дефинирано.

- Организирање на патувања на Офцијални натпревари на Милан
.

- Организацијата "AC MILAN MACEDONIA FANS CLUB" ќе биде регистрирана како
здружение на граѓани со непрофитна дејност во ценралниот регистар.

- Ке се плаќа одредена
минимална членарина за, издавање на членски книшки, печатење на маички со Официјалниот амблем на “AC MILAN MACEDONIA FANS CLUB”, кој подоцна ќе биде дефиниран и слични активности. Сите приходи и трошоци кои ќе бидат направени ќе бидат транспаретно објавувани пред сите членови на "AC MILAN MACEDONIA FANS CLUB”.

- Ќе се издаваат членски книшки на кои ќе бидат заведени одредени податоци, кои подоцна ке бидат дефинирани од сите нас, или можеби ќе бидат наложени од Официјалниот Фан Клуб во Италија.

- Ќе биде отвoрена Официјална веб страна или блог на "AC MILAN MACEDONIA FANS CLUB" преку кој ќе контактираме, дебатираме и секако тоа ќе биде и начин
на комуниукација со остатокот од светот, и преку кој ќе се зачленуваат нови членови. Дополнително ќе се договориме колку и кои луѓе ќе го одржуваме и update- irame блогот или веб страната.

Ќе биде поднесена апликација за членство во “Associazione Italiana Milan Clubs” (AIMC) со што ќе станеме официјален фан клуб.

Првиот состанок ќе биде свикан во оној момент кога ќе се собереме доволно луѓе, во прилог ќе бидат оставени податоци на лицето за контакт, преку кој Вие ќе се пријавувате, се што треба да направите е да оставите ваши податоци(доволно е е-маил, и Вашето име), и кога ќе се собереме доволен број на луѓе ќе биде свикан и првиот состанок кој би се одржал во еден од градските кафичи за почеток , и таму сите заедно ќе ги дефинираме следните активности.

Моментот зашто сега се потегнува оваа иницијатива е затоа што Милан е западнат во длабока криза, и мислиме дека сега ќе се јават најверните навивачи на клубот. А кризата е пролазна работа, и веруваме дека веќе од следната сезона ќе прославуваме успеси.

Исто така битна работа е да ја ширите информацијата за иницијативата на сите ваши другари, другарки или познаници кои се фанови на Милан. Што по масовно тоа подобро. И секако секоја ваша сугестија ќе биде добредојдена.

Епа драги фанови тоа е тоа , сега
сите ние сме на ред да се собереме и формираме еден фан клуб на кој ние самите ќе бидеме горди и ќе се дружиме и прославуваме успесите на нашиот клуб и верувам ќе доживуваме незаборавни моменти. Во прилог ги имате податоците на лицето за контакт:

MSN:
rossoner4life@hotmail.com

E-mail:
acmilan_macedonia@yahoo.com
Моб. тел. 076 - 43 - 36 - 36

Име: Владимир

ПРИЈАВУВАЈТЕ СЕ!!!.

FORZA GRANDE MILAN!

Иницијативен одбор на AC MILAN MACEDONIA FANS CLUB

5 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
G4L said...

cestitki za inicijativata i imate poddrska od Arsenal Macedonia.

CurvaSud_Milan said...

Фала за поддршката и честитките, и се надевам дека ако понатаму ви се обратиме за совети ќе ни помогнете? :)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Ajde vlade ke bide,ne se sekiraj,bitnoto se desi-a toa bese da se presece i da se formira vakvo nesto...znacu uste 1 ne treba da kazam ama ke kazam...nikoj drug klub na svetov nema tolku navivaci vo MK kolku sto ima Milan...taka da samo treba trpelivo i se vo svoe vreme....
pozz :D

PS:Arno ti tekna!!!:P