Translate

Tuesday 1 May 2007

...Nasite 90 minuti...


Go pominavme prviot front (Old Trafford) dosta hrabro i so dva dadeni, no i tri primeni gola. Sega bitkata e na San Siro, a tuka veke ke bide mnogu poinaku. Vo dosegasnite gostuvanja vo CL iako pobeduvale, Manchester ne bea mnogu ubedlivi. Na nivni e teren, pred skoro 80000 grla, vo takov navivacki pekol ne e lesno da se igra. Sega vulkanot San Siro e spremen za erupcija. Vo glavata mi e samo edna misla... Pobeda. Ne treba da potsetuvam deka samo pobeda ne nosi vo finale. Vo Manchester briljirase Kaka, vo Milano potrebno e site igraci sto se na teren da go dadat maksimumot. Veruvam deka site ke bidat dovolno motivirani za podvig. Povtorno vo timot ke bide Gattuso, koj bese neizvesen zaradi povredata na minatiot duel, no se pokaza deka ne e seriozno, a vo timot bi trebalo da bide starter i stariot dobar Pippo Inzaghi na mestoto na izgubeniot Gilardino. Maldini, koj isto taka se povredi nema da bide fit za nastap vo revansot.
Ne znam sto drugo da kazam za ovoj duel sto veke ne sum kazal do sega. Ednostavno cekam da ja izgledam utakmicata i togas ke mi dojdat zborovite. Za sega uste da kazam edna mozebi ne mnogu bitna informacija, ama ete nekako mene mi se svigjase i uste tolku mi gi podgrea nadezite za osvojuvanje CL. U princip mrazam da se zamaram so sporedni informacii, koi za zal sekogas stigaat do mene od ovaa ili onaa strana. Ova e povrzano so nasite komsii u crno-plavi dresovi. Vo 1989 god koga Inter za posleden pat (igracki) go osvoija Scudettoto, Milan ja osvoi CL, pobeduvajki ja Steaua so 4-0. Godinava Inter pak go osvoija Scudetotto... Pa dali ke se povtori '89? E sega odma tuka da se demantiram... Ako nie cekavme Inter da osvoi Scudetto ke ostarevme cekajki da osvoime CL :) Taka da celovo ova moze i da nema nikakva vrska, ama ajde neka stoi i ova kako nekoj fakt, kolku da se komentira nesto :)

Znaci, navivaci i navivacki na Milan i site ostanati na koi simpatiite im se nakloneti kon Milan... Prajte so ke prajte so skarata i pivoto i rakijata, cel den vi e na raspolaganje. U sreda (taman ima eden den za opravanje od tradicionalniot skara i pivo praznik) 20.45 site pred TV, ima da se naviva, da grmi zosto ni treba pobeda... sega poveke od bilo koga!

FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 comments:

Geordie said...

Mislam deka nikogas vo zivotot ne sum navival za Milan.Ona pravo da navivam, da grmam.I znam deka na eden tim ne mu trebaat takvi navijaci, sto ke navivaat samo edna ili dve utakmici, pa posle toa pak koga togas ke promrcat protiv nego. Epa ja sum takov navijac. Sigurno e deka koga-togas ke promrcam protiv Milan kako i protiv sekoj golem tim u svet, ali u sreda navecer, so site sili, ke se izgine za Milan:)

The Last Mohican said...

I da znaes deka ke se izgine. Vo momentov sekoja podrska znaci mnogu zosto mora da se pobedi. I Geordie, dobro e da se znae deka si od nasa, makar i samo za edna utakmica :)

Anonymous said...

Nema sto mnogu se dob ri

G4L said...

foro mn ti se iscrpni komentarite