Translate

Friday 29 December 2006

Zosto go ova napraviv

Na kratko, prva i osnovna pricina e zosto sum goooolem fan na Milan. Vtora i isto taka mnogu vazna pricina e to sto vo posledno vreme sum cest posetitel na nekolku blogovi, povrzani so fudbalski klubovi, tipuvanje i sl. sto direktno me pottikna da otvoram i jas eden blog sto ke bide posveten na eden od klubovite za koi sto navivam. Drugiot klub e Liverpool, no za nego veke ima eden blog od strana na mnogu pocituvaniot 4o, moj licen guru vo vodite na blogerstvoto :) Treta pricina za blogot se neodamnesnite skandali za namesteni natprevari vo Italijanskiot fudbal, koi dovedoa do odzemanje na bodovi na odredeni klubovi (Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina), kako i odzemanje tituli i prefrlanje vo Serie B (Juventus). Da nema zabuni, celta na ovoj blog ne e da se bavi so rasvetluvanje na toa koj, zosto i kako bil kaznet, a koj ne bil, koj trebalo, a koj ne trebalo da bide kaznet, koj mestel najmnogu, a koj pomalku, koj dobiva, a koj gubi so kaznite.... taa prikazna e zavrsena i ne znam sto uste bi mozelo da se dodade okolu toa, bilo da e spekulacija ili fakt.
Ovoj blog ke se fokusira na AC Milan, na negovata istorija, segasnost i planovi za vo idnina, na negovite uspesi, neuspesi, tituli, fudbaleri, transferi i transfer spekulacii i sigurno uste red drugi raboti, koi vo momentov ne mi teknuva da gi nabrojam. So ogled na faktot deka ova mi e prv izlet vo vodite na blogerstvoto, site sugestii, predlozi i zabeleski se dobredojdeni, no ne garantiram deka ke bidat prifateni :) Vo idnina ke bidat dodadeni i drugi sodrzini, i seto toa ke bide vo soglasnost na baranjata na posetitelite, a vo interes da se napravi ovoj blog poprivlecen za site :)

1 comment:

Anonymous said...

Kako prvo cest mi e sto sum prvata osoba koja na ovoj prekrasen ama prekrasen blog ke go ostavi svojot komentar.
Drag i pocituvan gospodin kreatore na blogot, imam edna mini mini sitna a vo isto vreme i golema zabeleska za vasiot voved.
Kolku i da go pocituvam spomenatiot vo vovedot gospodin 40 mislam deka i moeto posredstvo imase golemo vlijanie vo vasata odluka da napravite svoj volku ubav blog.
Ne mora da me spomnuvate megutoa baram da ucestvuvam vo raspredelbata na dobivkata.
Za sega tolku od mene
Pozdrav