Translate

Sunday 3 February 2008

FIORENTINA - MILAN - preview


Za tema na mojot prv post na blogov odluvciv da bide natprevarot so fiorentina i eden kratok preview na nego!

Milan vleguva vo ovoj natprevar so 4 pobedi od poslednite 5 utakmici vo koi KONECNO uspeavme da pobedime i doma i toa ne ednas tuku dva pati! Ona sto me plasi e sto protiv napoli primivme dva eftini gola, edniot bese so nepromislen prekrsok na kaladze za penal, potoa primivme dva protiv atalanta, i udinese imase znacitelen broj na sansi iako ne uspeaa da dadat gol. Protiv reggina izigravme dobro,ne im dozvolivme da sozdavaat sansi(osven edna:) i napravivme mn. sansi na nasa strana, no sepak toa e tim koj se bori za opstanok! Vistinski test za "silata" na nasiot tim ke bide utresniot duel protiv fiorentina koja e mn. solidna, ustvari mn. poveke od solidna ekipa!
Sega nesto konkretno za mecot, Milan vleguva bez Gattuso koj igrase odlicno protiv reggina, i ima najavi deka nema da igra i protiv arsenal pa duri moze i vo revansot! Ronaldo pak se povredi i izgleda deka pak e seriozno iako toj samiot ne uveruvase nas navivacite deka nisto ne e strasno i deka ke igra protiv fio. Dida e nazad vo sostavot, ama mislam deka nema da brani zasto Kalac e vo ZIVOTNA forma :)). Jankulovski e nazad isto taka vo selektiranite ama neznam dali ke igra.Inzaghi seuste e povreden i ne e vo sostavot, a i da bese neznam kolku ke pomognese, bez ogled kolku da e dobar i da ima sreka deckoto :), sepak ima 34 godini. Kaka e vo blago receno losa forma(moze i katasrofalna ali aj :) no toj e igrac od poteg, so eden sut ili trk moze da ja resi utakmicata! Mestoto na Gattuso najverojatno ke go zavzame Ambrosini , i najverojatno kako sto e od koga dojde Pato, Carlito ke igra so dva spica! Znaci pokraj Pato ke igra Gilardino koj ni donese znacajni 6 boda protiv udinese i reggina, ama uste treba da pokaze za na leto da ne go menjame za Frey! Toa e sto se odnesuva do sostavot na Milan!
Sto se odnesuva na Fiorentina znam samo deka Donadel(bivs igrac na Milan) i Liverani nema da igraat, sto mene osobeno me raduva zatoasto tie se nesto kako sto se Pirlo i Gattuso vo Milan, pa videte sea vie kakvo znacenje imaat vo timot na fiorentina! Vieri, Mutu,Pazzini site tie se vo sostavot i ke igraat, Ujfalusi i Dainelli(kapitenot) se vraakat (bas i ne moraa bas za ova utak. ali aj :) . Inace i fiorentina e vo dobra vo forma, na poslednite tri natprevari vo Seria A imaat tri pobedi iako vo kupot dozivea dva porazi od GRANDE PANDEV i kompanja!
Se na se ocekuvam pobeda od dva gola razlika normalno za Milan zboram, zatoa sto im nedostasuvaat dvajcata najdobri igraci od sredniot red, a i gledano poedinecno skoro na sekoja pozicija sme pojaki pa redno e toa vise ednas da izleze na videlina! Postov moze go pisuvam prekasno ama so ogled na toa sto utakmicata u utre vecer, ipak vreme da padne po nekoe komentarce :). Pozdrav FORZA MILAN!!!

3 comments:

The Last Mohican said...

Ajde eve jas da bidam prviot sto ke go skrsi mrazot i ke go dade prviot komentar na tvojot prv post. Odlicno napraveno by the way.
Tvojot optimizam i mene me tera da veruvam deka ke odime po lesni tri boda iako mislam deka ke bide tesko. Fiore veke se pokazaa kako mnogu nezgodna ekipa, a mene ne me plasat tolku liverani i donadel, kolku sto imam strav od Mutu. Mnooooogu zaeban igrac i mnogu go nejkam :) Od nasive iskreno najgolema radost ke mi priredi ako i natamu Dida ne e prv izbor na Ancelotti. Na Ronaldo nikogas ne smetam seriozno, zosto poveke e out od in. Bi sakal da go vidam Gourcuff vo prv sostav. Ili barem da dobie pogolema minutaza. Mislam deka e mnogu dobar. Brz e ima dobra tehnika i sut, samo mu fali doverba od trenerot. Polos od nekoi segasni prvotimci ne moze da bide. Ama nesto mi kazuva deka trenerot pre bi se odlucil za Brochi otkolku za Gourcuf :) Zalosno. Vecer nema da mozam da gledam, posto ke bidam na rabota, ali edna pobeda jako bi me izraduvala :) I kaka da dade nekoe golce od dva-trieset metri. Sezonava nemam videno mnogu takvi od nego :)

Anonymous said...

najprvo cestitki za prviot post, dobro sraboten so temelna analiza na natprevarot.milan bas na ovaa utkamica treba da pokazi karakter na ekipa so visoki ambicii (neznam bas dali 4to mesto e visoka ambicija za klub kako milan).no vo sekoj slucaj so ogled na prviot del na sezonata koj mnogu pati go imame iskomentirano site nie toa e krajniot dostrel ovaa sezona vo serie A.ke bide natprevar koj moze da resi znacaen del vo taa borba za 4to mesto.vpocem i fiorentina atakuva na nego.inaku taa e edna od retkite ekipi vo italija so deluva tolku kompaktno so pred nitu eden natprevar nesmee da se kazi deka e autsajder, a posebno ne koga igra doma.sepak fio ne e vo elitnata 4ka na italija pa taka i ne raspolaga so kojznae kakva klupa.za takvite ekipi kako fio, lazio, udinese itn fatalno moze da bide i neigranje na eden ili dvajca standardni igraci.tokmu tuka ja gledam sansata na milan vecerva da osvoi 3 bodi bez pregolemo angaziranje na klucnite igraci so ogled na toa deka dvomecot so arsenal i ne e taka daleku.veruvam vo gatuso i znam deka ke napravi se za da igra protiv arsenal.a so se odnesuva na formacijata za vecer najverojatno ke igra ambrossini, a se slozvam za gourcuff i mislam deka edna od mnogute greski na carlo e tokmu neverojatno malata minutaza na neverojatno talentiraniot yohan(mislam deka imav neso napisano za nego vo prviot komentar na blogov).izvesno e deka so dvajca napagaci ke pocne vecer, a so ogled na povredite toa se pato i gilla.i jas sakam da brani kalac vecer ako ne za drugo da ne mu ja presecat serijata na coekov pa i da vidime kako ke se snajdi na vaka vazna utakmica.ke zaboraev da kazam deka kaka vecerva dava gol 100% :).se na se bi trebalo da e teska utakmica ama sepak pobeda za milan.kakva-takva nema da im zameram na igrata samo neka zemat 3 boda od firenca.vo ovaj moment toa i ni e najvazno na site vistinski rossoneri.pa na kraj kraeva da ne mislev taka nemase da ja igram single vo kladilnica :)
pozdrav FORZA MILAN!!!
ivan bitola

CurvaSud_Milan said...

Fala na cestitikite i se nadevam deka ke zaedno site ke go zaziveeme uste poveke blogov!!
Druze i ja se spremam da ja igram singl, ama ke vidam dali ke bidam tolku hrabar! :) So se odnesuva do Gourcuf i ja se nadevam deka ke igra poveke deckoto, ama od prosta pricina sto Carlo do sega ne go stavase, ne ni veruvam deka vo vaka bitna utakmica ke startuva. A i mene Mutu me plasi, ama ke mu go pustime Nesta da mu dise u vrat i nema da mrdne, protiv inter koga go grabna Ibrahimovic ne go vidov toj nosot cela utakmica! I ja kako dvajcata se nadevam deka Dida nema da brani :), dovolno ne zakopa sezonava! I redno e vise nasive momci koi zimaat milioni da ne izraduvaat so edna pobeda vrz jaka ekipa, ne samo vrz reggini i genovi!! ............... samo endo me plasi, mnogu se naostrivme na pobedava, pa da ne ne istushiraat vecer Mutu i kompanija!! NE DAJ BOZE!! :) poz. FORZA MILAN