Translate

Saturday 29 August 2009

CL draw & il derby della Madonnina


Малку е нелогична пасивноста на блогот во вака битен период за клубот, меѓу два настани кои барем јас долго ги чекав.. првото се разбира е враќањето во лигата на шампионите а второто и засега поважно е il derby della Madonnina.. за ждрепката на групите во CL нема нешто посебно да се кажи освен тоа дека се наоѓаме во, по мене, најсилната група со страшни противници и искрено мислам дека ќе биди ужасно тешко да се избори место во топ 16.. Real со страшниот состав, Marseille кој е моментално најдоброто од Франција и Zurich – нималку наивен противник, ќе бидат прав тест за спремноста на дечките на Leo и за тоа дали одамна отпишаниот Milan можи да изненади и да повтори некој од своите големи успеси во Европа.. лигата почнува за 3 недели и има време и за прогнози и за анализи, па затоа повеќе место сакам да оставам за она што ќе се случува утре вечер на San Siro..

Несомнено најголемото дерби на Италија, ај да не речам најголемото светско дерби.. Leo вчера не измисли топла вода кога рече дека во ваков натпревар буквално се е можно и никој неможи да го предвиди расплетот и е сосема во право.. можиме само да нагодуваме, навивачки и пристрасно да прогнозираме, да ги прегледуваме формациите и да се расправаме кој имал подобар состав, да се надеваме дека ние сме владетели на Милано, ама едно е сигурно – тука никогаш нема фаворити и аутсајдери, подобри и полоши... нијанси го одлучувале скоро секое дерби ( освен она не така давното 6:0) :)

Утревечер нова битка од вечната војна за градот, можда за некој посиромашна од ланските, без некои од симболите на тимовите, ама во секој случај со нов шмек и старатата напнатост.. овојпат нема да се замарам со составите, се е тука прашање на детали.. само Таа, La Madonnina, секогаш смирено и неутрално ужива во дербито и ги бележи (не)успесите на нашите или вашите.. ако сме реални треба да очекуваме изедначеност до максимум во секој сегмент од играта.. ама не би биле прави rossoneri ако не речиме дека ќе ги згазиме, дури и ќе ги понижиме душманите.. нема некој од нас шо несака да го види “the special one” со неговата merda на колена.. за мене нема нешто поголемо и повесело од победа над Inter.. и ќе го дочекам тоа уште утре, верувам и осеќам!! по којзнае кој пат нека видат кој е кој!!!

MILANO SIAMO NOI, SOLO NOI !!!


Saturday 22 August 2009

Start Na Nova Era




Pocetok na uste edna sezona…no razlikata e sto vo ovaa ima poveke promeni od bilo koga!I koga velam promeni ne mislam samo na igrackiot kadar,tuku I strucniot stab,formacijata,pristapot na igracite…no realno gledano se se ova samo najavi,ostanuva vecer I vo narednite nekolku nedeli da vidime kako ke izgleda ova na delo.

Koga pomisluvam na Siena mi teknuvaat nekolku raboti…300-tiot gol na Pippo…1viot gol vo karierata na debito na Noviot Pippo(pred 2 sezoni)…crno belata boja koja me asocira na Juve… xD

Kako I da e,igrame na gosti I Siena ne se za potcenuvanje,ostanuva samo Milan da si ja odigra svojata igra I da gi zatvori ustite na site koi somnevaat vo goleminata na Milan

Roma, Storari,

ZambrottaAntonini,Nesta,Onyewu,Thiago Silva,Favalli,Jankulovski

Abate,Flamini,Gattuso,Pirlo,Ambrosini,Seedorf,

Ronaldinho,Pato,Borriello,Inzaghi

-The Hunter e suspendiran

-Abbiatti,Dida,Bonera I Di Gennaro se povredeni

-Oddo I Kaladze ne se povikani(zosto?ne se znae mozebi ke ne napustat :P)

Storari

Zambrotta,Nesta,T.Silva,Jankulovski

Gattuso,Pirlo,Ambrosini

Pato,Inzaghi/Borriello,Ronaldinho

Edinstvenata dilemma na Leo e dali Borriello ili Pippo da go pocne natprevarot,a ne bi se iznenadil I ako Flams nikne od negde u sredinata namesto Ambro da receme.


*Ke mi izvinite ama pravev format na pc i uste nemam mk font

*Ke mi izvinite i sto tolku cekavte za postot ama denes e poseben den za mene,i najdobar poklon bi bil pobeda i 3 boda od gostuvanjeto vecer :)))



Toa e toa momci,vecer vo 20:30 site zalepeni pred televizorite zapocnuva uste edna sezona,go ostavame minatoto zad nas I odime samo napred…

FORZAA IL GRAAANDEEE MILAAAN !!!!!

Friday 7 August 2009

Duck Hunt!




Се сеќавате на оваа легендарна игра на Нинтендо пред неколку години нели? Епа вака изгледа нашиот нов напад. Duck Hunt! And I like it!




Следи вистинско дежа ву во Миланело, Милан потпиша договор со Klaas Jan Huntelar, машината за голови од Холандија! Дечкото (кој за неколку дена во Миланело ќе го прослави својот 26-ти роденден) има застрашувачки бројки зад своето име кога станува збор за голгетерски ефект! Знам дека играше во Холандија, знам дека таму сите се добри стрелци (дури и Кежман) но момчето има навистина импресивни бројки зад своето име, како во тимовите за кои играл така и за репрезентацијата на Холандија. До денес важи за најдобар стрелец во младата репрезентација на Холандија на сите времиња со неверојатни 18 гола во 22 натпревари (?!?!). Во дресот на сениорската репрезентација има одлични 13 гола во 23 натпревари! Како денес да беше, се враќам неколку години наназад кога случајно прочитав за некое момче Хунтелар кој постигнал 33 гола во 31 (?!) натпревар за Херенвен и дека ќе потпише за Ајакс! Уште тогаш помислив дека станува збор за голгетер машина (а рака на срце не знаев ни како изгледа а не пак како игра). Во Ајакс продолжи да гази, дојде на полу сезона а веќе бомбардираше низ Eredevisie! Неговите голгетерски ефекти во клупско ниво се пофасцинантни дури и од оние во дресот на репрезентацијата, во Апелдорн постигнува во 35 натпревари постигнува 26 гола, во Херенвен во 46 натпревари успеа да постигне 33 гола а во Ајакс во 92 натпревари-76 гола?! Воопшто не беше ниту лош во Реал Мадрид каде во 20 натпревари (во кои не беше секогаш стартер а и дојде на полусезона) успеа да постигне одлични 8 гола!
Одличен со двете нозе, но негов trademark се головите со ножички! Ај сега да не тубирам, можете да си видите сами нели?
Значи Хантерот пристигна и на неговото пристигнување на аеродромот во Милано го пречекаа фанови, новинари и.... фан на Мерда?! И тоа со два листа од блок 5-ти број на кој пишуваше една глупост...




Ја забележавте неговата реакција нели? (фацата де) :)
Доста со оваа сликовница... добредојде Hunter! Се надевам дека ќе експлодираш во Италија и ќе бидеш подобро засилување од Бензема и уште само едно од низата погрешни потези на слепците од Реал во последните неколку сезони!
P.S Само кога сме кај Мерда неможев да издржам... нивната желба за ЛШ трофеј е илустрирана во: